Kurv 0

ABEKOPIERINGER

 

ER DET TILLADT AT HÆKLE ABER - ELLER ANDRE DYR - LIGNENDE KAY BOJESENS DESIGN?

Vi er glade for, at så mange deler kærligheden til Kay Bojesens ikoniske designunivers! Kay Bojesens familie og Rosendahl Design Group ser de hæklede dyr som en hyldest til designet, og derfor tillader vi – undtagelsesvist - at de fremstilles til privat brug. De må dog under ingen omstændigheder sælges eller på anden måde udnyttes kommercielt.

 

ER DET TILLADT AT SÆLGE KOPIER AF KAY BOJESENS DESIGNS – HERUNDER BÅDE HÆKLEDE, BRODEREDE, TRÆDREJEDE OG MALEDE KOPIER?

Kay Bojesens værker er beskyttet af ophavsret, og disse rettigheder tilhører Kay Bojesens børnebørn. Rettighederne til kommerciel udnyttelse er licenseret til Rosendahl Design Group A/S, der er forpligtet til at værne om rettighederne og de ikoniske designs på vegne af og i respekt for familien. Vi kan derfor ikke tillade, at der sælges kopier af Kay Bojesens designs, uanset om de er hæklede, broderede, drejede i træ, malede eller fremstillede i andre materialer, da det krænker vores rettigheder, og vi har et stort ønske om at værne om Kay Bojesens originalitet, passe på hans værker og sørge for, at de fortsat i fremtiden fremstår præcis, som han i sin tid designede dem. Vi gør for god ordens skyld opmærksom på, at eksemplarfremstilling (i et hvilket som helst materiale) med henblik på salg udgør en krænkelse af vores ophavsret og kan retsforfølges.

abekopering, Kay Bojesen, Kongelig hofleverandør, træfigurer, abe hvid baggrund med skygge, stor abe, lille abe, mellem abe, træabe, abefigur, abekopering
abekopering, Kay Bojesen, træfigurer, mellem abe, træabe, abefigur, abekopering

 

ER DET TILLADT AT DELE HÆKLEOPSKRIFTER PÅ KOPIER AF KAY BOJESENS DESIGNS PÅ HJEMMESIDER OG PÅ DE SOCIALE MEDIER?

Vi synes, det er sjovt, og at det siger meget om Kay Bojesens brede appeal, at der udvikles hækleopskrifter på baggrund af hans værker, og at de i stor stil deles på de sociale medier. Vi vælger at anse dette som en hyldest til Kay Bojesens ikoniske designs. Derfor tillader vi, at hækleopskrifter fortsat deles, så der kan holdes liv i hæklenålene. Men vi må understrege, at det ikke er tilladt at udnytte dem kommercielt.

 

ER DET TILLADT AT SÆLGE HÆKLEOPSKRIFTER PÅ KOPIER AF KAY BOJESENS DESIGNS?

Kay Bojesens værker er beskyttet af ophavsret, og disse rettigheder tilhører Kay Bojesens familie. Rettighederne til kommerciel udnyttelse er licenseret til Rosendahl Design Group A/S, der er forpligtet til at værne om rettighederne og de ikoniske designs på vegne af familien.

Vi kan derfor ikke tillade, at der sælges opskrifter på hæklede kopier af Kay Bojesens designs, da det krænker vores rettigheder, og vi har et stort ønske om at værne om Kay Bojesens originalitet, passe på hans værker og sørge for, at de fortsat i fremtiden fremstår præcis, som han i sin tid designede dem.

HVAD BETYDER DET, KAY BOJESENS VÆRKER ER BESKYTTET AF OPHAVSRETTEN?

Kay Bojesens værker er beskyttet af ophavsret i henhold til ophavsretsloven. Det betyder, at eksemplarfremstilling og – ikke mindst – kommerciel udnyttelse ikke er tilladt uden forudgående skriftlig tilladelse fra Kay Bojesens familie og Rosendahl Design Group A/S (som er licenstager). Krænkelse af ophavsretten kan retsforfølges.
Familien Bojesen og Rosendahl Design Group ønsker naturligvis at værne om originaliteten i Kay Bojesens designs, passe på hans værker og sørge for, at de fremtidigt fremstår som fra hans hånd i den rette kvalitet og med den rette ånd.

 

KAY BOJESENS ABE ER DESUDEN BESKYTTET AF VAREMÆRKEREGISTRERING I EU – HVAD BETYDER DET?

Kay Bojesens abe er beskyttet af 3D- varemærkeregistrering i EU, hvilket betyder, at netop dette produkt nyder en ekstra beskyttelse ud over ophavsretten. Varemærkeregistreringen betyder, at produktets udformning, udseende og design udgør et varemærke i sig selv. Kommerciel udnyttelse af kopier udgør en krænkelse af vores varemærkerettigheder og kan retsforfølges.

 

HVAD ER KONSEKVENSERNE AF AT SÆLGE KOPIER AF OG OPSKRIFTER PÅ KAY BOJESENS DESIGNS?

Rettighederne til Kay Bojesens designs tilhører hans børnebørn, der har licenseret den kommercielle udnyttelse til Rosendahl Design Group A/S under brandet: Kay Bojesen Denmark. Det er derfor Rosendahl Design Group A/S’ forpligtelse at håndhæve rettighederne til Kay Bojesens designs på vegne af hans familie for at værne om originalitet i hans designs, passe på hans værker og sørge for, at de fremtidigt fremstår som fra hans hånd i den rette kvalitet. Derfor kan konsekvensen af uautoriseret udnyttelse af ophavs- og varemærkerettigheder blive retsforfølgelse og erstatningspligt overfor både Kay Bojesens børnebørn og Rosendahl Design Group A/S. Desuden er familien Bojesen berettigede til royalties ved salg af produkter baseret på Kay Bojesens værker, hvilket også gælder trædrejede kopier og hæklede kopier af dyrene.

abekopering, Kay Bojesen, træfigurer, træabe, abefigur, abekopering, må man sælge aben?
Det får du altid:

Webshoppen

- Fri fragt
-30 dages gratis retur
-Hurtig levering 2-3 dage

Søg en butik nær dig

Find forhandler

Mere end 250 butikker i Danmark forhandler vores produkter. Find en i nærheden af dig.

VI BRUGER COOKIES X