Kurv 0

Pressemeddelelser 2019

Kay Bojesen

Her finder du de seneste pressemeddelelser vedrørende produktnyheder fra 
Kay Bojesen

» Til pressekontakt

» Til mediedatabasen

Menageri

Kay går i køkkenet

FORÅR 2019

Kay Bojesen er kendt for sit designcirkus af trædyr i alle afarter fra aber til sangfugle og elefanter. Lidt af et menageri kunne man fristes til at sige, og Bojesens hjertevarme virvar begrænser sig ikke kun til leg og designobjekter. I 1940’erne formgav den kendte funktionalist en række smukke brugsgenstande tilegnet bordets glæder, der nu ser dagens lys netop under navnet Menageri. Serien er skabt i Bojesens signatur – træ med smilende linjer – som en gestus til det kaos af faste ritualer og spontane øjeblikke, der hører til hverdagens husholdning, hvor vi krydrer, olierer, serverer og spiser af certificeret egetræ i luksusklassen.    

Ligesom Kay Bojesens øvrige design er Menageri-sortimentet tænkt som en trofast følgesvend i alle livets faser, og det elegante brugsdesign tager rejsen fra køkkenbord til spisebord og fra morgenmad til gæstemad uden besvær.

Nyhederne findes i handlen fra primo marts.

» Hent den fulde pressemeddelelse her

Sangfugl Georg

Ny sølvfugl i flokken

FORÅR 2019

Siden den første sangfugl i 2012 fløj henover designlandskabet, har Kay Bojesens fjerede træfigurer vokset sig til en broget flok. Ofte er de kulørte sangfugle opkaldt efter Kay Bojesens egen familie, og nu lander der en slægtning i stamtræet med særlig ædel oprindelse. Forårsnyheden Georg med sølvbelagt næb og fødder hylder nemlig Kay Bojesens baggrund som uddannet sølvsmed hos legendariske Georg Jensen og rammer med sin smaragdgrønne farvepragt lige ned i tidens maksimalisme-trend, hvor juveltoner, velour og indretning med blomster og planter gør boligen til en personlig oase.

Ligesom sine artsfæller er Georg udført i bemalet bøgetræ med bløde, grønne linjer, der gør overfladen taktil og farvetrendy. Med sine funklende sølvdetaljer på fødder og næb er forårets nye sangfugl desuden oplagt på gavebordet til studenterfester, bryllupper og andre mærkedage, hvor vi traditionelt markerer anledningen med et smykke, der følger os som en gave for livet.  

Nyheden findes i handlen fra primo februar.

» Hent den fulde pressemeddelelse her

Limousine

Køreglæde fra Kay Bojesen

FORÅR 2019

Selvom Kay Bojesen arbejdede i klassiske materialer som sølv og træ, var han ubetinget en fremtidens mand. Som funktionalist var Bojesen fascineret af tidens strømlinede linjer og moderne mekanik, og da bilboomet for alvor tog fart i 1930’erne, inspirerede det ham til række dynamiske design. Her hører Limousinen, der er skabt i samarbejde med møbelarkitekt Ole Wanscher, til blandt de allermest enkle og elegante, og nu ruller Kay Bojesen Denmark den luksuriøse cabrioletmodel ud af garagen i to varianter, der bejler til både køreglæde og kultdesign.

Limousinen beskrives ofte som kongen over alle biler – og den elegant benzinsluger med den lange front passer perfekt til Kay Bojesens signatur: Træ med levende, smilende linjer. 

Nyheden findes i handlen fra primo februar.

» Hent den fulde pressemeddelelse her

Garder med bomuldsflag

Et hus til husaren

FORÅR 2019

Kay Bojesen er kendt som humøret i dansk design. Med sin særlige evne til at få smilende linjer frem i træet skabte han en lang række ikoniske figurer, der gør honnør for legebarnet i os alle og samtidig hylder det gode håndværk, der ligger bag Danish Design. Til disse ikoniske figurer hører Garderen – den strunke fanebærer i Kongens klæder, der står vagt om hverdagen og kipper kækt med flaget ved mærkedage. Han så oprindelig dagens lys i 1942 og er siden blevet en af Kay Bojesen Denmarks mest populære relanceringer, som nu opdateres yderligere. Dette forår trækker Garderen nemlig op til designfest med et blødt bomuldsflag, der afløser det eksisterende papirflag og giver Bojesens Dannebrog-design en helt ny stoflighed.

Flagbæreren, som Kay Bojesen skabte i 1942 som del af en Garder-firkløver, er således produkt af en krigstid med en stærk national forankring. Til designet lod Bojesen sig inspirere af Livgarden, der hver dag trak op foran Amalienborg Slotsplads nær hans værksted i Bredgade med høje bjørneskindshuer og rød gallauniform, og Garderen blev hurtigt en af Bojesens mest populære figurer.

Nyheden findes i handlen fra primo februar.

» Hent den fulde pressemeddelelse her

Det får du altid:

Webshoppen

- Fri fragt (ved køb over 250,-)
-Gratis retur
-Hurtig levering 2-3 dage

Søg en butik nær dig

Find forhandler

Mere end 250 butikker i Danmark forhandler vores produkter. Find en i nærheden af dig.

VI BRUGER COOKIES X