Kurv 0

Pressemeddelelser

Kay Bojesen

Her finder du de seneste pressemeddelelser vedrørende produktnyheder fra 
Kay Bojesen

» Til pressekontakt

» Til mediedatabasen

Mellem Bjørn

Bjørnebande

EFTERÅR 2018

Kay Bojesens dyrecirkus trækker på et vidt forgrenet stamtræ, der hylder zoologien med alt fra savannens dyr til kæledyr og fjerede fugle. Bojesens univers er med andre ord én stor lykkelig familie, og flere af dyrene har efterfølgende selv stiftet familie med designvarianter i forskellige størrelser og farver. I kølvandet på abeflokken og den farverige fuglekoloni er det blevet den buttede bjørns tur til vokseværk, når Kay Bojesens Denmark nu giver det kendte design i eg og ahorn en velvoksen ”storebjørn” på 25 cm.

Inspirationen til den eksotiske bjørn hentede Bojesen under hjemlige himmelstrøg, hvor Københavns Zoo trak overskrifter med bjørneungen Ursula, der blev afstødt af sin mor og derfor tilbragte sin første levetid som plejebarn hjemme hos selveste Zoodirektøren og hans hustru. En solstrålefortælling, som i 1952 satte Bojesens livlige fantasi i gang og fik ham til at barsle med den bløde bjørn, som trods træets hårdhed er lige til at kramme.

Nyheden findes i handles fra medio september.

» Hent den fulde pressemeddelelse her

MELLEM FANEBÆRER

Nationalsymbol til nye højder

EFTERÅR 2018

Kay Bojesens ranke garder kippede første gang med flaget i 1942. Inspirationen hentede Bojesen lige om hjørnet fra sin butik i Bredgade, hvor den kongelige livgarde hver dag trak op på Amalienborg Slotsplads – og nu er der igen optræk til godt gardernyt. Dette efterår tager Kay Bojesen Denmark nemlig den berømte fanebærer til nye højder og supplerer regimentet med en mellemstørrelse på 50 cm, der stadig passer til fødselsdagsbordet og samtidig er den oplagte gave til Bojesen-samlere og designaficionados.

Siden Kay Bojesens Denmark reintroducerede Fanebæreren og hans soldaterkammerater med tromme og gevær, har den elegante gardertrio med majestætiske bjørneskindshuer og funklende røde gallauniformer hørt til blandt Bojesens mest karakteristiske og populære figurer til både fødselsdagsbordet, gavebordet og gulvet, hvor den meterhøje garder i supersize holder vagt.

Nyheden findes i handles fra medio september.

» Hent den fulde pressemeddelelse her

Mini Nissehue

På hat med de mindste

EFTERÅR 2018

Kay Bojesens trædyr findes i alle afarter fra den tonstunge elefant til aben i miniature, men de har én ting til fælles. Uanset størrelse er de fælles om en stor personlighed, der udstråler dansk design i verdensklasse, og samtidig har de arvet Bojesens berømte sans for humor. Det gælder ikke mindst til jul, hvor aben og de andre dyr ikke er blege for at låne julemandens nissehue og sprede julestemning overalt i boligen. Dyrefamiliens mindste medlemmer skal dog ikke forfordeles, og derfor supplerer Kay Bojesen Denmark nu hattehylden med en nissehue i str. XS, der passer på en prik til både miniaben og de pyntesyge turtelduer.

Dette efterår har den abeskønne accessory nemlig været en tur i tørretumbleren og er krympet, så den passer abefamiliens allermindste medlem, der holder den håndmalede rød-hvide hue på plads med en praktisk elastikstrop under hagen, når det er tid til en svingtur i designjunglen.

Nyheden findes i handlen fra medio september.

» Hent den fulde pressemeddelelse her

Garder med bomuldsflag

Blød flagføring

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør,

FORÅR 2018

Kay Bojesen er kendt som humøret i dansk design. Med sin særlige evne til at få smilende linjer frem i træet skabte han en lang række ikoniske figurer, der gør honnør for legebarnet i os alle og samtidig hylder det gode håndværk, der ligger bag Danish Design. Til disse ikoniske figurer hører Garderen – den strunke fanebærer i Kongens klæder, der står vagt om hverdagen og kipper kækt med flaget ved mærkedage. Han så oprindelig dagens lys i 1942 og er siden blevet en af Kay Bojesen Denmarks mest populære relanceringer, som nu opdateres yderligere. Dette forår trækker Garderen nemlig op til designfest med et blødt bomuldsflag, der afløser det eksisterende papirflag og giver Bojesens Dannebrog-design en helt ny stoflighed.

Flagbæreren, som Kay Bojesen skabte i 1942 som del af en Garder-firkløver, er således produkt af en krigstid med en stærk national forankring. Til designet lod Bojesen sig inspirere af Livgarden, der hver dag trak op foran Amalienborg Slotsplads nær hans værksted i Bredgade med høje bjørneskindshuer og rød gallauniform, og Garderen blev hurtigt en af Bojesens mest populære figurer.

Nyheden findes i handlen fra primo september som en eneforhandling hos Kop & Kande i 2017.

» Hent den fulde pressemeddelelse her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør,

Mini abe

Stor personlighed i miniformat

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, abe

EFTERÅR 2017

Kay Bojesen er ophavsmand til en hel række ikoniske træfigurer, men især Aben er blevet hans signaturdesign. Det livagtige jungledyr så første gang dagens lys i 1951, og siden da har abeflokken formeret sig flere gange. I dag findes den ikoniske træfigur således i flere størrelser, og fra efteråret er der igen gang i stamtræet, når Kay Bojesen Denmark introducerer den ultimative familieforøgelse: En Abe i lillebrorstørrelse, der omsætter Kay Bojesens velkendte design til charmerende miniformat.  

Selvom Aben er ”skrumpet” betydeligt i forhold til sit oprindelige format, er designets store personlighed og charme til fulde bevaret. Ligesom sine større brødre plirrer Aben livligt med blanke sorte øjne, mens de lange arme svinger sig kækt fra børneværelset til reolen og kontoret og følger sin ejermand i tykt og tyndt. Den nye, ”minimalistiske” størrelse er desuden nem at placere overalt i indretningen - gerne som del af et stilleben med andre danske designklassikere i miniformat, når småt er godt.

Kay Bojesen Denmark Abe (H: 7 cm) i teak- og limbatræ koster 499,95 kr. (vejl.) Forhandles fra 3. november 2018.

» Hent den fulde pressemeddelelse her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, abe

Einar Postbud

Bud efter Bojesen

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, postmand

EFTERÅR 2017

Kay Bojesen er kendt for sit cirkus af charmerende trædyr, men den humørfyldte designer holdt også meget af sine medmennesker, som han ofte portrætterede i forskellige erhverv – fra bager til præst. Med afsæt i de strunke gardere skabte Kay Bojesen i 1950’erne det pligtopfyldende postbud, der sætter en ære i at dele posten ud i regn og slud og nu får et velfortjent comeback på ruten. Dette efterår genopstår postbuddet nemlig under navnet Einar, der med sin fyldte taske og røde jakke sender en særlig hilsen til børnene på Danmarks fire julemærkehjem. Einar forhandles nemlig udelukkende hos Kop & Kande i hele 2017, og dermed støtter Rosendahl Design Group igen i år op om kædens indsamling til Julemærkefonden.

Det diskuteres tit, om Kay Bojesens træfigurer er legetøj eller designgadgets. Uanset udfaldet er en ting sikker – børnene stod Kay Bojesens hjerte nær, og gennem sin lange karriere skabte han adskillige brugsdesign, der understøttede barnets leg og læring efter tidens moderne, pædagogiske principper. Kay Bojesen troede på det legende i mennesket og på barnets frie fantasi – og når Kay Bojesen Denmark dette efterår relancerer det karismatiske postbud Einar, er det nemt for børn i alle aldre at forestille sig juleposten leveret med ekstra høj designfaktor.

Nyheden findes i handlen fra primo september som en eneforhandling hos Kop & Kande i 2017.

» Hent den fulde pressemeddelelse her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, postmand

Automobil

Bojesen med benzin i blodet

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, biler

EFTERÅR 2017

Kay Bojesen havde igennem hele sin karriere fuld fart på produktionen. Ved sin død efterlod han sig mere end 2000 arbejder i alt fra sølv til træ, og i samarbejde med den verdensberømte designers efterkommere har Kay Bojesen Denmark holdt samme høje hastighed og løbende relanceret Kay Bojesens mest populære design. Dette efterår er turen kommet til en ny kategori, når Kay Bojesens Denmark henter hele to automobiler ud af garagen, der nok skal friste alle med benzin i blodet. De nye biler er skabt efter Bojesens originale skitser og findes i to størrelse i hhv. ubehandlet egetræ og malet bøgetræ med plexiglasrude.

Kay Bojesen skabte det raffinerede, men stadig imødekommende bildesign specielt til de lidt ældre børn, der var vokset fra klodset design på brede hjul og i stedet søgte motorkraft, der var en ægte superhelt værdig. I dag er Kay Bojesens design dog for længst rykket ud af legetøjsuniverset og ind i kategorien for designergadgets, hvor både den store automobil i naturtræ og den mindre bemalede Sedan står til at blive kult blandt samlere og alle andre, der ønsker at speede indretningen op med få, velvalgte accessories.

» Hent den fulde pressemeddelelse her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør,

Aber

Mere Monkey Business

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, abe

EFTERÅR 2017

Kay Bojesens Abe var oprindelig tænkt som en finurlig knage til børnetøj. I stedet endte den karismatiske træfigur som bekendt i gadgetkategorien, og i dag er aben et designikon med fans over hele verden. De seneste år har Kay Bojesen Denmark udvidet abeflokken med flere artsfæller, og nu er der igen godt nyt fra stamtræet. Dette efterår lancerer brandet nemlig hele to aber i nye materialekombinationer – eg/ahorn og eg/røget eg – der nyder godt af genkendeligheden fra deres berømte brødre, men samtidig indskriver sig i den nordiske indretning på nye måder, der hurtigt vil vinde dem deres egen gunst i abeflokken.

Selvom efterårets to nyheder er tvillinger i deres design-DNA, er de langt fra ens. Den lyse Abe svinger sig direkte ind Scandinavian Living stilen, hvor den blander sig med både nye og gamle møbelklassikere, mens den mørke Abe indtager boligen med et eksotisk og dybt farvespil, der trækker tråde tilbage til abens ophav dybt inde i designjunglen. Abebrødrene er dog fælles om to vigtige ting: Hyldesten til det gode håndværk og de eksklusive naturmaterialer, der giver designet stor bæredygtighed, når træet ældes med trendy patina, som kun en ægte klassiker kan.

» Hent den fulde pressemeddelelse her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, abe

Nissemor

En mage til julemanden

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, jul

EFTERÅR 2017

Mange designelskere har et næsten forelsket forhold til Kay Bojesens træfigurer. Det gælder ikke mindst den joviale og hjertelige julemand, som Kay Bojesen tegnede i 1940’erne, og som sidenhen er blevet revitaliseret til stor glæde for alle julefans. Men selv den travleste julemand kan blive ensom og kigge langt over risengrøden efter lidt selskab. Derfor lancerer Kay Bojesen Denmark nu en mage til julemanden, der med skeen i den rigtige hånd gør julen til hjerternes fest. Nissemor er et nyt design, der tro mod Kay Bojesens design-DNA er skabt i julemandens billede og med garanti vil sprede masser af julekærlighed.

Som en feminin model af julemanden har Nissemor de samme smilende og livagtige linjer i træet, der kendetegner Kay Bojesens trærbejde og placerer det i spændingsfeltet mellem fantasifigurer og designobjekter. Nissemor er samtidig fuld af sødme samt høj hueføring og garant for øjeblikkelig julestemning, når hun rykker ind på vinterboligens borde, vindueskarme og kringelkroge – som supplement til sin bedre halvdel, Julemanden, eller på egen hånd, når Nissemor starter sine egne traditioner fuld af julekarma og girl power.

» Hent den fulde pressemeddelelse her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, jul

Plakater

Fotogen fætter

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, abe

EFTERÅR 2017

Da Kay Bojesen Denmark i foråret føjede en ny kategori til Kay Bojesen universet – gallerivarerne – ramte brandet bogstavelig talt hovedet på sømmet. Både nye og gamle Bojesenfans elsker tanken om at få de ikoniske trædyr op at hænge, og efter den grafiske zebra er turen kommet til dyreflokkens overhoved, Aben, der får sin debut på lærredet med fire forskellige motiver. Billederne er trykt på kanvas med ramme af træ og ophæng i lædersnor, som vi kender det fra skolestuens gamle landkort, for tanken bag kollektionen er netop at fusionere retroglæde og modernitet til et udtryk, der passer over hele boligen.

Sig navnet Kay Bojesen, og mange vil umiddelbart svare ”Abe”. Selvom Kay Bojesen designede et utal af ting i sin lange karriere, heriblandt masser af andre trædyr, er det alligevel først og fremmest Aben, der fronter hans verdensberømte designunivers – og den særlige celebrity-status giver nu den muntre abekat mulighed for at blive fotomodel for en dag. Resultatet er tre forskellige fotos og en fotograferet stregtegning, der lanceres som andet skud på stammen af Kay Bojesen Denmarks nye gallerivarekollektion, og som med sine naivistiske og menneskelignende motiver går lige i hjertet på alle abefans.

» Hent den fulde pressemeddelelse her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør,

MÅGER

Mageløs Måge

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør,

FORÅR 2017

Kay Bojesen skabte Mågen i 1954 til Snedkerlaugets jubilæumsudstilling. Den gråmalede vingebasker blev dog ikke sluppet løs på egen hånd, men fik selskab af 22 artsfæller, der hang ned fra loftet som udsmykning. Med sine livlige øjne og knaldgule næb er det lige før, man kan se flokken svæve energisk ned gennem udstillingslokalet, og nu får Mågen igen mulighed for at skabe liv i indretningen. Alene eller i selskab med to søskende fra reden, for Kay Bojesen Denmark nøjes ikke med at genskabe de originale ”mågemål” fra dengang, men supplerer designet med to mindre størrelser.

Ligesom dengang er Mågen udført i bemalet bøgetræ og ophængt i specialfremstillede fjedre, der sikrer Mågen en duvende og rolig bevægelse, når den hænger årvågent i luften eller får et kærligt stryg over næbbet. Mågen er oplagt som dekorationsobjekt i alle vinduer og hjørner i boligen. Måske især i køkkenvinduet med kig til artsfællerne i haven eller i børneværelset, hvor tre måger tilsammen danner den perfekte uro, der skaber æstetik hos designelskende forældre og levende underholdning hos de mindste, når de kigger fra sengen til loftet.

» Hent den fulde pressemeddelelse her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør,

Plakater

Kay Bojesens nye kunster

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, zebra

FORÅR 2017

Det grafiske er et solidt element i den nordiske indretning og understøttes af tidens stærke interiørtrend: Litografiet og fotografiet.

Med sit markante, monokrome udtryk sætter moderne artwork personlighed på indretningen - præcis som Aben, Flodhesten og alle Kay Bojesens andre træfigurer har gjort det i årtier - og det er derfor naturligt, at Kay Bojesen nu introducerer gallerivarer i sortimentet. Første levende billede på lærredet er Zebraen, der fortolkes i tre motiver og kanvasstørrelser: Som moderne fotografi skabt af den prisvindende fotografduo hagedornhagen samt som papirklip og kulskitse affotograferet fra Kay Bojesens egne arbejdspapirer.

Med introduktionen af Kay Bojesen gallerivarer vil Bojesens motiver løbende blive vakt til live på lærreder, der i stil og størrelser bejler til både børn og voksne, nostalgikere og modernister. Den retro-cool plakatkunst er udført i kanvas med egetræsprofiler og ophæng af lædersnor og henter inspiration i klasselokalets gamle geografikort, der nu sætter alle designelskere på skolebænken til en lektion i Kay Bojesens nye kunster.

» Hent den fulde pressemeddelelse her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, zebra

spurvepar & spurve på pind

Småfugle til forårsblomster og forelskelse

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør,

FORÅR 2017

Fuglen har de seneste år været et stærkt motiv i interiørmoden fra grafisk fjerprint til eksotisk tapet og årvågne ugler, men allerede i sin tid havde Kay Bojesen blik for fugleriget. Fra sin terrasse i bebyggelsen Bellavista havde han udsigt over Øresund, hvor måger og småspurve boltrede sig, og det er netop med inspiration fra sin egen ”rede”, at han skabte flere af sine næbbede og humørfyldte trædesign. Det gælder ikke mindst den karismatiske, knaldgule spurvefugl, som Kay Bojesen Denmark dette forår sender på vingerne i sin originale størrelse samt farve og på pind, præcis som man brugte i det Bojensenske hjem. Her blev den iøjefaldende piphans placeret i blomster og planter, hvor den skabte kvidrende stemning i urtepottehøjde – altid med det glimt i øjet, der karakteriserer Bojesens design. 

Den gule farve gør naturligvis også Spurve på Pind til en oplagt påskebebuder - som alternativ til det traditionelle chokoladeæg, som pynt i påskens værtindebuket eller som skælmsk bordaccessory, når pinden stikkes i skålen med marcipanæg og lade spurvene vogte reden med måltidets søde afslutning.

» Hent den fulde pressemeddelelse her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør,

Plaid

Arketypisk Bojesen-plaid

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, Plaid, Kay Bojesen, grå

EFTERÅR 2016

Kay Bojesen er kendt som en pioner i dansk funktionalisme og som stamfader til en omfangsrig familie af træfigurer. Inspirationen hentede han fra nær og fjern, og Kay Bojesens dyr er hver især forskellige – fra de kulørte sangfugle til den eksotiske abe og den godmodige gravhund. Alle medlemmer af Kay Bojesens dyrecirkus har dog den samme charme og er ofte skabt over samme cirkulære form, der nu lægger elegant artwork til efterårets blødeste nyhed fra Kay Bojesen Denmark: En vendbar plaid i lammeuld. 

De stilisterede skitser træder elegant frem på en baggrund af jacquardvævet lammeuld, der gør plaiden vendbar, og designudtrykket vidt forskelligt med sin hhv. mørkegrå og lysegrå side. De trendy og topaktuelle gråtoner har rødder i Pantone-skalaen og er hentet i familiens egne rækker, hvor Sangfugleflokkens distingverede overhoved, Ernst, har en malet fjerpragt af netop mørkegrå krop og lysegråt hoved.

» Hent den fulde pressemeddelelse her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, Plaid, Kay Bojesen, grå

Skiløbere ”Datti” og ”Boje”

Parløb på pisten

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør,

EFTERÅR 2016

Kay Bojesen fandt oftest inspiration til sine ikoniske træfigurer i dyreriget, men hans store bagkatalog er også fuld af eksempler på firhjulede og tobenede figurer. Heriblandt Skiløberne, som Kay Bojesen skabte med sin søn og svigerdatter som forbillede i slutningen af 1940’erne. Denne sæson gør det kulørte par comeback på pisten, når Kay Bojesen Denmark sætter ”Datti” og ”Boje” i produktion og hylder den mere sporty side af Danmarks berømte funktionalist.

”Datti” og ”Boje” ligner ikke mennesker, men er alligevel uhyre menneskelige, når de med intense øjne, energisk kropssprog og smurte ski er klar-parat-start til at løbe ind overalt i boligen fra vindueskarmen til skrivebordet og reolhylden. Det farvestrålende, håndmalede bøgetræ gør figurerne til et iøjefaldende designstatement i indretningen, og figurerne emmer af nordisk folklore med kække tophuer og klædelig mønstereffekt på ”Dattis” moderigtige skioutfit.

» Hent den fulde pressemeddelelse her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør,

Flodhest

En ordentlig mundfuld

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, Flodhest, Kay Bojesen

EFTERÅR 2016

Selvom træfigurerne i Kay Bojesens dyrefamilie er fulde af livagtig charme, har de aldrig haft til hensigt at være naturtro. Tværtimod ønskede Kay Bojesen at skabe fantasifulde varianter af dyrene, og det giver dette efterår Kay Bojesen Denmark kreativ frihed til at introducere en zoologisk sensation: En sort flodhest, der giver den klassiske flodhest et lag tavlemaling og kridter banen op til leg, læring og korte beskeder. Flodhestens nye funktionalitet gør den til et naturligt samlingspunkt for hele familien, hvor den som et uimodståeligt ”message board” husker på at købe mælk, tager noter under telefonsamtalen eller lærer de mindste at stave helt i tråd med Kay Bojesens moderne, didaktiske principper. Tanken om hverdagens intuitive indlæring var et centralt element i flere af Kay Bojesens børnedesign fra Alfabetklodserne til ABC-stellet, og med den nye flodhest er der rig mulighed for at komme i ”den sorte skole” for børn i alle aldre.

» Hent den fulde pressemeddelelse her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, Flodhest, Kay Bojesen

Hest

Kay Bojesen galopperer igen

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, Hest, Kay Bojesen, lys

EFTERÅR 2016

Kay Bojesen er kendt for sin evne til at få træets linjer til at smile – og for sin formidable fantasi, der ikke lod sig pause, heller ikke i fritiden eller på ferier. I et interview med Nationaltidende i 1944 pegede Kay Bojesen selv på sin store personlige udfordring med at ”holde mit initiativ i tømme”, og i dag kan vi glæde os over, at han lod kreativiteten løbe løbsk og blandt andet skabte Hesten i 1930’erne. Et vitalt dyredesign, der selv med stive ben er fuld af dynamik og livagtighed, og bag de plirrende, blanke øjne næsten giver indtryk af at ville stikke i vild galop henover skrivebordet. En smal lædersnor tøjler dog fantasien og begrænser Hestens rideture til alle flader med præference for nordisk design og elegant lyst naturtræ fra skriveborde til gaveborde.

» Hent den fulde pressemeddelelse her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, Hest, Kay Bojesen, lys

Spurve på planke

Helt pip

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, Kay Bojesen, spurve

FORÅR 2016

Kay Bojesens berømte dyrecirkus byder løbende nye medlemmer velkommen i manegen. Eller volieren skulle man næsten sige, for de sidste år har budt en række nye, fjerede medlemmer velkommen i flokken fra de forelskede turtelduer til den finurlige søpapegøje. Seneste tilføjelse er Spurvene, som Kay Bojesen designede i 1935 og som nu får ny luft under vingerne. Foråret 2016 lancerer Kay Bojesen Denmark den kvidrende nyhed komplet med landingsplanke til de syv farverige småfugle, der har navn efter ugens dage.

Alle fugle i sættet er opkaldt efter en ugedag og udstyret med en magnet, der sikrer, at ingen spurv flyver af planken, men pænt bliver på sin plads i reolen eller på sofabordets dekorative bakke. Det står naturligvis frit for at arrangere Spurve-designet efter farvepræferencer, mens det for de mindste Kay Bojesen fans er en utraditionel og legende måde at lære ugens dage på, når fuglene placeres i rækkefølge, og der kommer kulør på selv den mest grå mandag.

» Hent den fulde pressemeddelelse her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, Kay Bojesen, spurve

Børnesæt

Kay Bojesen i børnehøjde

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, Spurve, Kay Bojesen

FORÅR 2016

Kay Bojesen er kendt for sit karakteristiske designmantra om, at der skal være ”cirkus i tingene”, og at linjerne på godt design bør smile. Den humørfyldte tilgang til kunsthåndværket overskyggede dog aldrig Kay Bojesens fokus på æstetik og funktionalitet. Heller ikke når han skabte design til børn, for Kay Bojesen var stærkt optaget af didaktik og moderne pædagogiske principper. Som en hyldest til indlæring gennem leg lancerer Kay Bojesen Denmark dette forår Kay Bojesens uimodståelige børneservice i melamin, der sætter alfabetet og klokken på menuen og gør måltidet til et kreativt indslag i familiens hverdag. 

Kay Bojesens børneservice består af tre melamindele, tallerken, dyb tallerken og kop, der kommunikerer alfabetet og klokken i moderne design og som tåler uendelige ture på gulvet, når der er bogstavleg på menuen.

» Hent den fulde pressemeddelelse her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, Kay Bojesen, børnesæt, stel

Studenterhue

Så hatten passer

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, Kay Bojesen, studenterhue, rød, blå, student

FORÅR 2016

Designeren og funktionalisten Kay Bojesen er stamfader til et helt cirkus af charmerende trædyr, men mest berømt er uden tvivl aben. Den charmerende gavtyv er solgt i mere end 300.000 eksemplarer verden over, og flokken bliver stadig større. Sidste år føjede Kay Bojesen Denmark en storebror på 28 centimer til sortimentet, og den opvakte efternøler får nu sin helt egen accessory, inden årets studenter springer ud. Den abeskønne gadget – studenterhuen – lanceres nemlig i en ny størrelse, der passer til den mellemste abe og flere andre af Kay Bojesens kloge hoveder fra sangfuglene til den eftertænksomme elefant.

Den nye studenterhue er skabt til aben i mellemstørrelse og findes i rød og blå, så der både er bud efter gymnasiasten og handelsstudenten. Den håndmalede studenterhue er udført i massivt træ med elastikstrop og et funklende emblem i midten af huen. En designdetalje, der har været muligt at udføre på den større studenterhue og som giver årets ultimative studentergadget et ekstra strejf af det store kvalitetshåndværk, Kay Bojesen står for i dansk designtradition.

» Hent den fulde pressemeddelelse her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, Kay Bojesen, studenterhue, rød, blå, student

Hest

Kay Bojesen helt til hest

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, hest

EFTERÅR 2015

Det siges, at man ikke kan lære en gammel cirkushest nye kunster. Det gælder heldigvis ikke i Kay Bojesens eventyrlige dyrecirkus, hvor en stolt ganger fra 1930’erne dette efterår galopperer ind i manegen og uden tvivl vil tage både nye og gamle designryttere med storm. Hesten indskriver sig i Kay Bojesen Denmarks familie af ”højmankede” hovdyr fra zebraen til gyngehesten.

Kay Bojesen er berømt for sin evne til at vække træ til live, og med sine stive, drejede ben og markante manke er Hesten indbegrebet af Kay Bojesens magiske ”touch”. Her er ingen bevægelighed i træfigurens dele, men alligevel er designet fuld af livagtighed. Med sine vågne øjne, krumme hals og majestætiske høje hale er hesten klar til galop, hvad øjeblik det skal være, og kun en tynd lædersnor holder fantasien og farten i tøjlerne. Hesten er – ligesom gravhunden Pind – udført i massivt olieret valnøddetræ, der gør designet eksklusivt og oplagt som gadget på skrivebordet, i reolen og på herreværelset, ligesom figuren naturligvis er den perfekte gaveide til designelskende ridepiger og cowboys i alle aldre.

» Hent den fulde pressemeddelelse her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, hest

Hund

Kay Bojesen lufter endnu en hund

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, hund

EFTERÅR 2015

Ingen, der kender bare det mindste til Kay Bojesens designunivers, kan være i tvivl om, at Bojesen var en stor dyreven. I sin levetid gav han liv til et helt cirkus af trædyr, og de er alle fulde af charme - fra den eksotiske elefant til den godmodige gravhund. Dette efterår har Kay Bojesen Denmark igen fundet hundesnoren frem og lufter et nyt design fra arkiverne: Tim. En vaks og udtryksfuld terrier i miniatureudgave, som Kay Bojesen skabte i 1935, og som til trods for sin lille størrelse er en stor nyhed.

Kay Bojesen navngav selv den lille terrier Tim og formgav den i både lyse og mørke trætyper, men altid uden hundesnor og halsbånd, for Tim går naturligvis sine egne charmerende vegne. Ikke mindst dette efterår, hvor Kay Bojesen Denmark sender træhunden Tim på gaden i to varianter, natur eg og røget eg, så der er mulighed for at starte en ren Kay Bojesen kennel af små firbenede venner. Som Bojesens øvrige træfigurer er Tim også den oplagte gaveide - til fødselsdag, dåbsgave, konfirmation, jubilæum og alle andre mærkedage, hvor man kan have bruge for en trofast ven.

» Hent den fulde pressemeddelelse her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, hund

Plaider & rangle

Kay Bojesens bløde side

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør,

EFTERÅR 2015

Kay Bojesen havde livet igennem et blødt punkt for træ og et særligt talent for at vække linjerne til live i alt fra teak til eg. Det er med årene blevet til en hel hær af ikoniske træfigurer, og nu fejrer Kay Bojesen Denmark designerens bløde side med en ny kategori til de mindste: Plaider. Børneplaiderne med illustration tegnet af Bo Bendixen findes i rød og blå og er dermed den oplagte dåbs- og fødselsdagsgave. Gerne suppleret med efterårets anden nyhed: En trærangle i ubehandlet bøg designet af Bojesen i 1932.

Alt efter alder bruges børneplaiden i liften, på sofaen og på gulvet, mens lidt større børn indretter bløde siddepladser med plaiden over ryggen på små træ- og kurvemøbler eller tager en lur svøbt i det stof, drømme er gjort af.
Som en ekstra designdetalje er Kay Bojesen Denmark børneplaiden vævet efter jacquardprincippet. Det betyder, at plaiden kan bruges på begge sider og er vendbar med modsat farve på modstående side. Den korthårede, bløde kvalitet sikrer desuden, at plaiden ikke kradser, når de yngste f.eks. skal holdes varme i barne- og klapvognen.

Ranglen er lavet i ubehandlet bøgetræ, der ældes med ynde og helt bevidst er holdt farveløst. Kay Bojesen var nemlig af den faste overbevisning om, at børns fantasi var nok til at se verden i farver, præcis om han selv gjorde med sin kulørte personlighed.

» Hent den fulde pressemeddelelse her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, hest

Zebra

Forårets vildeste nyhed

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, Kay Bojesen Zebra

FORÅR 2015

Kay Bojesens trædyr er kendt og elsket over hele verden. Designinspirationen hentede han fra flere kontinenter og nu henter Kay Bojesen Denmark endnu et dyr ind i sin ”designer zoo”, zebraen. Kay Bojesen formgav den charmerende zebra som det første af de eksotiske dyr i 1935. Siden er aben, elefanten og flodhesten kommet til, og nu rykker endnu en firbenet legekammerat ind fra savannen og hjem i den moderne bolig.

Ligesom sine artsfæller er zebraen skabt til at bringe liv og glæde på gavebordet til alle livets mærkedage - fra barnedåb til konfirmation og jubilæum. Forårets nyhed bejler desuden til alle, der har lyst til at udvide Kay Bojesen samlingen og give de andre eksotiske dyr i flokken - den liansvingende abe, den tykhudede elefant og vandhullets konge, flodhesten – en ny stribet legekammerat.

»Hent den fulde pressemeddelelse her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, Kay Bojesen Zebra, nyhed

Alfred

Sangfugl au naturel

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, Alfred, Kay Bojesen, sangfugl, træ

FORÅR 2015

Lige siden Kay Bojesens sangfugle for første gang fløj henover designlandskabet, har de farverige træfugle taget store og små med storm. Nye fugle har hver sæson fundet vej til flokken, senest det grå overhoved Ernst, og netop nu lander endnu en flyvsk slægtning i stamtræet. Alfred har fået navn efter Kay Bojesens tipoldebarn, og er som den første af sangfuglene ikke farvelagt, men udført i natureg.

Ligesom de øvrige sangfugle Kay, Ernst, Peter, Ruth, Otto, Pop og Sunshine er Alfred en oplagt designgave til bryllup, dåb, fødselsdag, jubilæum og andre mærkedage. Det nye design er samtidig en nem måde at integrere trætrenden i den moderne bolig - helt naturligt!

»Hent den fulde pressemeddelelse her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, Alfred, Kay Bojesen, sangfugl, træ

Studenterhue

Abeskøn studentergadget

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, Studenterhue til abe

FORÅR 2015

Aben er Kay Bojesens mest berømte træfigur, og med mere end 300.000 solgte aber til dato, er det sikkert og vist, at flere af dem deler værelse med en af sommerens studenter. Her yder den vakse ven en hjælpende hånd i læseferien, og når studenterne springer ud, er det ikke kun dem, der fortjener at få hue på - aben skal naturligvis også have en. Derfor lancerer Kay Bojesen Denmark nu den ultimative studenter-gadget til alle designelskere; en abeskøn håndmalet studenterhue i massivt træ.

Kay Bojesens træabe behøver ingen yderligere introduktion. Den lille gæve liansvinger er for længst blevet et internationalt designikon og symbolet på det bedste af dansk design, men abens symbolværdi er faktisk langt større end det. Træaben er nemlig et populært indslag på gavebordet til alle livets mærkedage – dåb, konfirmation, eksamen og bryllup – og er dermed symbol på en ven for livet, der følger sin ejer fra barndom til ungdom og voksenliv.

»Hent den fulde pressemeddelelse her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, Studenterhue til abe, nyhed

Alfabetklodserne

Kay Bojesen så det klodser

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, nyhed, alfabetklodser, kay bojesen, legetøj,

EFTERÅR 2014

Kay Bojesens berømte træfigurer omtales ofte som ”legetøj”, men garderen, aben og de andre dyr er først og fremmest designobjekter med appel til barnet i os alle. Kay Bojesen skabte dog også design i børnehøjde, og nu lancerer Kay Bojesen Denmark for første gang Alfabetklodserne. Klodserne så dagens lys i slutningen af 1950’erne, og i dag er det intelligente design stadig fuld af leg og læring for de mindste.

Kay Bojesen har altid været kendt og elsket for sin legende tilgang til design. ”Der skal være cirkus i det”, sagde han gerne, men der var også alvor bag legen hos den humørfyldte formgiver. Kay Bojesen var tilhænger af moderne indlæringsprincipper, og han skabte gennem årene en række designs, der forener leg og læring. Heriblandt ”Alfabetklodserne”, som Bojesen udviklede som staveredskab til den danske folkeskole og senere mange børnehaver. Designet blev aldrig sat i produktion udenfor klasseværelset, men det retter Kay Bojesen Denmark nu op på. Efteråret 2014 relancerer designvirksomheden nemlig de smukke klodser i solidt bøgetræ, og inviterer dermed alle børn til gammeldags s-t-a-v-e-l-e-g. Forældre med forkærlighed for godt design må også gerne lege med.

»Hent den fulde pressemeddelelse her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, nyhed, alfabetklodser, kay bojesen, legetøj, miljø, leg, klodser

Aben

Ny størrelse i abeflokken

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, mellem abe, kay bojesen, ape, nyhed, hvid baggrund, uden ramme med skygge

EFTERÅR 2014

Aben er uden tvivl Kay Bojesens mest berømte træfigur. Mere end 300.000 aber leger sig i dag gennem livet på kontorer, reoler og børneværelser verden over, for den lille gæve liansvinger er blevet et internationalt designikon – og et symbol på det bedste af dansk design. Den store kærlighed til den lille træfigur får nu Kay Bojesen Denmark til at udvide abeflokken og lancere aben i ny mellemstørrelse på 28 centimeter.

Den 28 cm høje abe bliver den mellemste i søskenderækken, og som i alle familier er slægtskabet slående.  Ligesom sine brødre er den nye abe i flokken udført i teak og limba af allerfineste kvalitet og forarbejdet i hånden på et dansk trædrejeri. Her er de enkelte dele sat sammen med skiver, en kompliceret og tidskrævende proces, der sikrer designet lang holdbarhed trods træets tyngde. Det er rene abekattestreger – og ægte kærlighed til godt design i mere end seks årtier.

»Hent den fulde pressemeddelelse her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, mellem abe, kay bojesen, ape, nyhed, hvid baggrund, uden ramme, miljø, abefamilie, familie, dekoration, nyhed

Nyhed

Kay Bojesen udstilling

Kay Bojesen siddende i haven med stråhat og træabe

Frem til 21. september 2014 præsenterer Sophienholm i Lyngby Danmarks hidtil største udstilling af den folkekære formgivers mest ikoniske objekter. Et charmerende og originalt univers af brugskunst.

Udstillingen bakkes op af en portrætbog udgivet af Gyldendals Forlag skrevet af journalist og forfatter, Lars Hedebo Olsen, der afdækker farverige kulturpersonlighed Bojesen, som gennem et langt liv stod far til Aben, Garderen, Grand Prix bestikket og meget, meget mere.

Kay Bojesen udstillingen på Sophienholm rummer et bredt udsnit af produkter fra Kay Bojesens mangfoldige designunivers, herunder effekter fra den største privatsamler herhjemme.

Kay Bojesen udstillingen kan opleves på Sophienholm i perioden 28. juni – 21. september.

»Hent den fulde pressemeddelelse her

»Se video fra DR2 omkring udstillingen

selvportræt af kay bojesen

Små fugle - stor nyheder

Turtelduer til designelskere

Kay Bojesen, Kongelig hofleverandør, træfigurer, lovebirds, træbjørn, bjørn i træ, kanin trækanin, pejs, stol, hjem, hygge

FORÅR/SOMMER 2014

Kay Bojesens dyrecirkus har de sidste år budt flere flyvske familiemedlemmer velkommen i manegen.

Senest har Kay Bojesen Denmark med stor succes sluppet de farverige sangfugle løs og sendt søpapegøjen på vingerne, og nu er turen kommet til endnu en næbbet nyhed, turtelduerne. Takket være deres trofaste natur bruges begrebet ”turtelduer” ofte som synonym for forelskede par, og med sit eksklusive træ-look er det nye Kay Bojesen-design netop en uforbeholden kærlighedserklæring til den nordiske naturtrend.

Den lyse og mørke fugl er udført i natureg og røget eg med kontrast-næb, og figurens hoved er desuden løst monteret, så det er muligt at bytte hovederne om og dermed customize sit helt eget design. En sjov feature, der bejler til alle med hang til personlig indretning!

»Hent den fulde pressemeddelelser her

 

 

Kay Bojesen, Kongelig hofleverandør, træfigurer, lovebirds, træbjørn, bjørn i træ, kanin trækanin, pejs, stol, hjem, hygge

Ernst

Sangfugleflokkens nye overhoved

Kay Bojesen, Kongelig hofleverandør, træfigurer, sangfugl, Ernst, grå, hvid træfugl

EFTERÅR 2013

Efteråret 2013 sender Kay Bojesen Denmark en stærk og nobel nyhed på markedet, når sangfuglefamilien får følgeskab af et syvende medlem.

Den distingverede gentleman ”Ernst”, der med sine diskrete gråtoner og markante sorte næb passer perfekt til tidens grafiske interiørtendenser.

Ernst er opkaldt efter Kay Bojesens far, som i en årrække stod bag den satiriske udgivelse ”Blæksprutten”, og den kendte forlægger gav i rigt mål sit humør, fantasi og legesyge videre til sin berømte søn. Det honorerer Kay Bojesen Denmark nu ved at tilegne den seneste sangfugl til Bojesen senior og gøre Ernst til flokkens overhoved.

»Hent den fulde pressemeddelelse her

Kay Bojesen, Kongelig hofleverandør, træfigurer, sangfugl, Ernst, grå, hvid træfugl
Det får du altid:

Webshoppen

- Fri fragt (ved køb over 250,-)
-Gratis retur
-Hurtig levering 2-3 dage

Søg en butik nær dig

Find forhandler

Mere end 250 butikker i Danmark forhandler vores produkter. Find en i nærheden af dig.

VI BRUGER COOKIES X